Kycklingfilé i lergryta med citron o örtsmak

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Invigde min lergryta idag. Det fanns inte så mycket recept på just filé i lergryta så jag fick koka ihop något själv. Citron, rosmarin, timjan och honung gav god smak.

Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer
  • 6 potatisar
  • 4 morötter
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 2 klyftor vitkål
  • 8 cm purjolök, det gröna
  • färsk timjan
  • 2-3 msk honung
  • ½ tsk rosmarin
  • Bladpersilja, några kvistar
  • Grillkrydda med honungssmak
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk paprikapulver (dolce)
  • Maggi, några stänk
  • 250 g krossade tomater
  • Instruktioner

    1. Lergrytan läggs i blöt minst 30 minuter. Skala potatis och morötter, dela i tjockare skivor/bitar. Skala och dela lök, purjo och paprika. Vitlöken krossar jag med knivbladet och hackar grovt. Blanda alla grönsaker i botten på lergrytan, salta och peppra lite. Klicka på honungen. Kycklingen delas i mindre bitar och kryddas med Grillkrydda med honungssmak. Citronen delas i klyftor, pressa ur saften lite över kyckling och grönt. Lägg i klyftorna hela i formen. Timjan och rosmarin på toppen. Häll så över de krossade tomaterna. Bladpersilja överst.
    2. Skjuts in i kall ugn, sätt värmen på 225-250 grader. Låt nu grytan vara i fred i ca 60-90 minuter. Testa med sticka att både kycklingen och potatisen är färdiga.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    Hannixen 9 oktober 2008

    Hej! Jag undrar vad Maggi (som man ska ha några stänk av) är? Mvh Hanna

    snaxalig 24 januari 2009

    Maggi är ju bara ett varumärke, precis som Kockens eller Santa Maria. Vilken av Maggi's kryddsåser menar du ska vara i receptet?

    Orkaaa 26 maj 2013

    Detta var ingen hit hemma hos oss. Vi kastade hela rasket och beställde pizza i stället!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben