Kycklingfilé i örtig vinsås med papadelle

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt, enkelt, gott och alldeles förträfflig bjudmat...

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 purjolök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 kg strimmlad kycklingfilé el lårfilé
  • 1½ dl vitt vin
  • 1 msk kycklingfond
  • 5 dl creme fraish
  • 1 liten pressad citron (kan uteslutas)
  • 2 msk japansk el kinesisk soya
  • 1 pkt fryst Provencaliska örter (findus)
  • ev salt
  • finmald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs purjolöken och vitlöken mjuk i en stor stekgryta. Tillsätt kycklingbitarna o fräs tills det får lite färg. Peppra med svartpepparen. Häll över vin, fond , soya och grädde och låt puttra ett par min. Tillsätt citronsaft och örter. Låt puttra i 10 min. Smaka av och krydda/salta ev om det behövs.
    2. Servera med nykokt papadelle och en god sallad till.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben