Kycklingfilé med äpplen, shalottenlök o valnötter

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Detta recept var infört i tidningen Buffé Kycklingspett med äpplen i calvadossås God smakkombination. Lite pyssligt att göra. Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Avancerat

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • Olja till stekning
  • Marinad
  • 2 msk majsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk timjan
  • Äppelröra
  • 500 g smålökar
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk konc kycklingfond (på flaska)
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 dl äppelcider
  • 1/2 dl calvados (eller konjak)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl grovhackade valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Gör så här Dela bröstfiléerna i halvor på längden, lårfiléerna behöver inte delas. Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen. Låt marinera i minst 4 timmar.
    2. Trä upp kycklingen på korta spett. Bryn kycklingen i olja i en het stekpanna. Låt dem kallna.
    3. Skala och dela lökarna. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Fräs löken i smör i en stekpanna. Lägg över i 2 ugnssäkra formar. Fräs äpplena och lägg över i formarna. Häll på grädde, kycklingfond, soja, äppelcider och calvados. Krydda med timjan och peppar.
    4. Vid serveringen: Sätt ugnen på 225°C. Strö valnötskärnorna över äppelröran och lägg på kycklingspetten. Stek i mitten av ugnen i 10–20 minuter, kontrollera att köttsaften är ljus, är den röd så låt steka ytterligare en stund. Lägg på färska timjankvistar.
    5. Servera med ugnsstekta potatisklyftor. Fungerar bra med ris eller pressad potatis också.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Haw 22 augusti 2011

    Otroligt god. Kommer jag absolut att göra igen. Serverade med ris och en fräsch sallad. Kändes lagom festlig som bjudrätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben