Kycklingfilé med bacon

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Inte provat ännu...

Ingredienser

  • Ca: 8 kycklingfileér
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar
  • 2 pkt bacon á 140 g
  • Marinad
  • 4 msk olja
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 - 1½ msk vitvinsvinäger
  • Garnering
  • 1 stor knippa gräslök
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfileérna runt om i smör, krydda väl med salt och peppar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och efterstek i ugn i 175 grader ca: 20 minuter. Kolla gärna med en termometer. innertempen ska vara ca: 70 grader.
    2. Låt dem ligga en stund, skiva filéerna och lägg upp på fat. Knaperstek baconet och bryt i mindre bitar.
    3. Blanda marinaden och häll över de ännu lite ljumma filéerna. Strö över hackad gräslök och bacon strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fräscha sommarrätter
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben