Kycklingfilè med citron och kapris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Friskt och fräscht. Kycklingfilè med snabbstekt fruktkött från citron och två sorters kapris är precis så uppfriskande som det låter.

Ingredienser

  • 4 kycklingfilèer på vardera ca 150 gram
  • 4 msk veteströbröd
  • Svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 2-3 citroner
  • 3 msk kapris
  • 8-12 cocktailkapris
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär bort skal och den vita hinnan från citronerna med en vass kniv. Skär därefter ut klyftor av rent fruktkött och peta bort alla kärnor. Hacka fruktköttet grovt.
    2. Vänd kycklingfilèerna i ströbröd. Stek köttet med smör och rapsolja i medelvarm panna. Krydda med svartpeppar, gärna direkt från kvarn. Sänk värmen och lägg på lock. Vänd köttet ungefär en gång i minuten för att undvika att paneringen blir för mörk. Efter 4-5 minuter är det dags att lägga i citronhack och kapris. Låt allt dra några minuter utan lock på mycket svag värme. Lägg upp köttet och fördela citron- och kaprisblandningen över. Normalt brukar den inlagda kaprisen bidra med salt så det räcker men extra salt på bordet är aldrig fel.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben