Kycklingfilé med citron- och myntasås

Friskt och gott i sommarvärmen.

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé
  • Ca 1-1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smält smör
  • 2 krm soja
  • Garnering
  • 1 citron
  • Myntasås
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 citron
  • 2 msk finhackad mynta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Torka av filéerna och lägg dem i en smord form. Pensla dem med smält smör, blandat med soja. Salta och peppra.
    2. Stek mitt i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Lägg dem på ett fat och garnera med lite riven citron.
    3. Myntasås: Blanda crème fraiche, hackad mynta och riven citron i en skål. Salta o peppra efter smak.
    4. Servera med: Potatis, rädisor, grön sparris och en grönsallad till.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben