Kycklingfilé med citron- och myntasås
Friskt och gott i sommarvärmen.
Ingredienser
900 g kycklingfilé
Ca 1-1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smält smör
2 krm soja
Garnering
1 citron
Myntasås
4 dl crème fraiche
1 citron
2 msk finhackad mynta
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Torka av filéerna och lägg dem i en smord form. Pensla dem med smält smör, blandat med soja. Salta och peppra.
Stek mitt i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Lägg dem på ett fat och garnera med lite riven citron.
Myntasås: Blanda crème fraiche, hackad mynta och riven citron i en skål. Salta o peppra efter smak.
Servera med: Potatis, rädisor, grön sparris och en grönsallad till.
Liknande recept
Kycklingfilé med citron- och rosmarinsås
5
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Kycklingfilé med zucchini
40 min
2
1
Kokosstekt kycklingfilé
4
35 min
4
1
Kycklingfilé i mangosås.
4.6
4
7
kycklingfile
4
1 h
4
1
Kycklingfilé fylld med mozzarella och salami
4.4
3
5
Kycklingfile i ugn
4
1 h 15 min
4
1
Marinerad kycklingfilé
4.8
4
9
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!