Kycklingfilé med korianderyoghurt á la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Bjud på en lyxig rätt med kycklingfiléer, parmaskinka och rotfrukter. Väl värd att prova. 7 poäng portionen.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé, 4 st
  • 1 msk margarin flytande max 80%
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 liten palsternacka
  • 2 morötter
  • 480 g potatis, 6 st
  • 500 g pumpa (vintersquash)
  • 10 klyftor vitlök
  • 1 msk timjan
  • 30 ml olja, 2 msk
  • 200 g yoghurt naturell lätt max 0,5%, 2 dl
  • 2 msk koriander
  • 1 lime
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rotfrukter, potatis och pumpa i klyftor och bitar. Lägg allt i en smord form. Dela vitlöken på mitten och lägg den i formen.
    2. Ringla över olivolja, krydda med färsk timjan, salt och peppar, rör runt. Stek i ugn 225 grader ca 40 minuter.
    3. Fäst parmaskinkan runt kycklingfilén, använd tandpetare. Fräs kycklingfiléerna i margarin i en stekpanna, låt de ta färg.
    4. När rotfrukter, potatis och pumpa stekts ca 25-30 minuter lägger du kycklingfiléerna ovanpå i formen. Stek ytterligare ca 15 minuter.
    5. Blanda samman yoghurt, färsk koriander, saft från limefrukten, salt och peppar. Servera till kyckling och rotfruktsgratäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben