Kycklingfilé med mandel och tequilasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Pollo con almendras y salsa de mezcal. Så heter orginalreceptet, mezcal går inte att få tag på här i Sverige, så jag tog tequila istället, bara en riktig kännare kan skilja på smaken. Mezcal kallas även för fattigmanstequila. Hoppas det skall smaka

Ingredienser

  • ½ dl tequila
  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g mandelspån
  • 1 purjolök i skivor
  • 4 msk smör
  • 5 msk creme fraiche
  • 1 msk kycklingfond
  • 10-15 salladslökar
  • 1 msk mjöl
  • 1½ dl mjölk
  • 1 dl hackad persilja
  • Peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Ugn:190º
    2. Pensla kycklingfiléerna med tequila, salta och peppra dem, lägg dem i en smord ugnsfast form, sätt in formen i ugnen, pensla filéerna ett par gånger med saltat vatten, låt dem ugnstekas i ca 25-30 min eller tills de är färdiga, ta ut dem och lägg på den hackade persiljan.
    3. Smält 2 msk smör i en stekpanna och rosta mandelspån vackert gyllenfärgade, lägg åt sidan.
    4. Gör ren salladslök, skär den i mindre bitar, Smält resten av smöret på svag värme i en stekpanna, lägg i purjolök och salladslök, strö mjölet över löken, rör om, när det börjar bli gyllenfärgad, häller man i kycklingfonden och mjölken, låt det koka upp, häll på tequila och creme fraiche, låt sjuda högst 2 min.
    5. Servering: Häll tequilasåsen över kycklingfiléerna och strö över med den rostade mandelspåna, serveras med en smörslungad pasta till, en god sallad med tomater, blir pricken över i.
    6. Kuriosa: Mezcalflaskan brukar innehålla en liten mask, det var för att se om spriten var stark nog, annars upplöstes masken.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    lotteschioler 28 januari 2011

    Jättegott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben