Kycklingfilé med mozzarella och prosciuttio

Serverar: 2 portioner

Lyxig kyckling, utmärkt bjudmat då den är lätt att göra i stora mängder. Gillar man inte prosciutto går det utmärkt att byta ut den mot en annan rökt och gärna torkad skinka.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer ca 400 g
  • 1 pkt (400 g) krossade eller passerade tomater med basilika
  • 125 g mozarella (1 pkt)
  • 3-4 msk finriven parmesanost
  • 4 skivor prosciutto
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 krm salt
  • Svartpeppar efter smak
  • 2 msk olja till marinering
  • Instruktioner

    1. Marinera kycklingen i lite olja och 2 vitlöksklyftor, samt salt och peppar efter smak gärna i en timme. Har man bråttom gnuggar man in marinaden i köttet med det blir godare om det får ligga en stund.
    2. Stek kycklingen på medelhög värme i ca 7 minuter per sida, de ska inte vara helt genomsteka. Lägg kycklingen i en ungsfast form. Strö över parmesanosten och lägg sedan prosciuttoskivorna så de täcker kycklingen.
    3. Slå tomaterna i en stekpanna tillsammans med lite svartpeppar och två vitlöksklyftor. Låt sjuda ihop 2-3 minuter och slå sedan tomatsåsen över kycklingen. Skär mozarellan i tunna skivor och lägg överst som ett täcke.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in kycklingen i den lägre delen av ugnen i ca 15-25 minuter tills kycklingen är klar och mozarellan har smält.
    5. Avnjuts gärna med klyftpotatis eller en fräsch sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben