Kycklingfilé med mozzarella och prosciuttio
Lyxig kyckling, utmärkt bjudmat då den är lätt att göra i stora mängder.
Gillar man inte prosciutto går det utmärkt att byta ut den mot en annan rökt och gärna torkad skinka.
Ingredienser
2 kycklingfiléer ca 400 g
1 pkt (400 g) krossade eller passerade tomater med basilika
125 g mozarella (1 pkt)
3-4 msk finriven parmesanost
4 skivor prosciutto
4 vitlöksklyftor
1 krm salt
Svartpeppar efter smak
2 msk olja till marinering
Instruktioner
- Marinera kycklingen i lite olja och 2 vitlöksklyftor, samt salt och peppar efter smak gärna i en timme. Har man bråttom gnuggar man in marinaden i köttet med det blir godare om det får ligga en stund.
- Stek kycklingen på medelhög värme i ca 7 minuter per sida, de ska inte vara helt genomsteka.
Lägg kycklingen i en ungsfast form. Strö över parmesanosten och lägg sedan prosciuttoskivorna så de täcker kycklingen.
- Slå tomaterna i en stekpanna tillsammans med lite svartpeppar och två vitlöksklyftor. Låt sjuda ihop 2-3 minuter och slå sedan tomatsåsen över kycklingen.
Skär mozarellan i tunna skivor och lägg överst som ett täcke.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ in kycklingen i den lägre delen av ugnen i ca 15-25 minuter tills kycklingen är klar och mozarellan har smält.
- Avnjuts gärna med klyftpotatis eller en fräsch sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)