Kycklingfilé med örter

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kycklingfilé med täcke av färska örter och en god lättlagad tomatsås blir en härlig söndagsmiddag!

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 ägg
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad basilika
  • 1 tsk hackad timjan
  • Matfett till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 250 g svamp
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Vispa upp ägget på en tallrik. Blanda örtkryddorna. Vänd först ovansidan av filéerna i ägget och tryck sedan fast örterna.
    3. Bryn köttet i matfett ett par minuter på varje sida. Flytta över filéerna till en ugnsäker form och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    4. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i lite mafett i en traktörpanna utan att den tar färg.. Pressa i vitlök och häll på krossade tomater. Smaksätt med vinäger, salt och peppar och låt såsen puttra utan lock i 5 minuter.
    5. Ansa svampen (champinjoner, ostronskivling eller kantareller) och dela den i bitar. Stek den hastigt i matfett och krydda med salt och peppar.
    6. Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor och lägg ovanpå tomatsåsen och häll svampen över.
    7. Servera med kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    flabban 2 juli 2010

    En mycket god kycklingrätt. Färska örter blir så gott i mat. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben