kycklingfilé med potatismos smaksatt med soltorkad tomat och olivsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt och fantastiskt gott med smaker som "gifter" sig bra med varandra. Oliverna kan ersättas med olivpasta eller passeras om man inte vill ha bitar i. Mina tonåringars favorit!!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • ca 12 potatisar
  • 2 scharlottenlökar
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 3-4 dl mjölk
  • 3 msk margarin
  • Salt
  • Svartpeppar, malen
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 ½ dl milda fraiche (el annan creme fraiche)
  • ½ dl urkärnade svarta oliver
  • ½ tsk torkad basilika
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen. Hacka under tiden löken och tomaterna. Häll av vattnet på den färdigkokta potatisen och gör potatismos med hjälp av elvisp eller potatispress tillsammans med mjölken och 2 msk av margarinet. Blanda i löken och de soltorkade tomaterna i moset och krydda med salt och peppar.
    2. Lägg resten av margarinet i en stekpanna och stek kycklingfiléerna i ca 5 minuter på varje sida på svag värme, salta och peppra. När kycklingen är färdigstekt skall köttsaften vara klar, utan rosa inslag.
    3. Olivsåsen görs genom att koka upp vatten, buljongtärning och milda fraiche. Hacka oliverna och blanda i dem och smaksätt med basilika, salt och peppar.
    4. Gott!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EKC6150 1 september 2012

    Hej och tack för ett gott och smidigt recept!!! Det här kommer vi att laga fler gånger. Mvh Jocke

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben