Kycklingfilé med röd linsgryta

Serverar: 4 portioner

Saftig kycklingfilé som serveras med en härligt röd linsgryta, chévreost, honung och kanelstekta äpplen. Ljuvligt gott! Vill du göra en vegetarisk rätt av det hela så uteslut kycklingen.

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • 2 äpplen
  • 150 g chévreost
  • 3 msk honung
  • 2 tsk kanel
  • Salt
  • svartpeppar
  • Smör
  • Olja
  • Röd linsgryta
  • 1 dl röda linser
  • 2 morötter
  • 100 g små blomkålsbuketter
  • ½ aubergine
  • ½ zucchini
  • 1 gul lök
  • ½ paprika
  • 2 krossade vitlökar
  • 8 dl tomatjuice
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Skala och slanta morötterna. Tärna gul lök, aubergine, paprika och zucchini. Fräs alla grönsaker och krossad vitlök i en gryta i olja innan du häller på tomatjuicen. Lägg till alla kryddor, mängd efter smak. Låt koka i 15 minuter. Tillsätt linserna och koka ytterligare 10-15 minuter.
    2. Under tiden, skiva äpplet och stek det i smör. På slutet av stektiden krydda med kanel och häll över honungen. Ta upp. Dela kycklingfilén på längden, krydda och stek i smör.
    3. Lägg upp kycklingen på tallrikar .Skiva chévre och lägg skivorna tillsammans med de stekta äppelskivorna (mellan kycklingdelarna) och linsgrytan bredvid.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben