Kycklingfilé med röd linsgryta
Saftig kycklingfilé som serveras med en härligt röd linsgryta, chévreost, honung och kanelstekta äpplen. Ljuvligt gott!
Vill du göra en vegetarisk rätt av det hela så uteslut kycklingen.
Ingredienser
800 g kycklingfilé
2 äpplen
150 g chévreost
3 msk honung
2 tsk kanel
Salt
svartpeppar
Smör
Olja
Röd linsgryta
1 dl röda linser
2 morötter
100 g små blomkålsbuketter
½ aubergine
½ zucchini
1 gul lök
½ paprika
2 krossade vitlökar
8 dl tomatjuice
1 lagerblad
2 tsk socker
Salt
Svartpeppar
Olja
Instruktioner
- Skala och slanta morötterna. Tärna gul lök, aubergine, paprika och zucchini. Fräs alla grönsaker och krossad vitlök i en gryta i olja innan du häller på tomatjuicen. Lägg till alla kryddor, mängd efter smak. Låt koka i 15 minuter.
Tillsätt linserna och koka ytterligare 10-15 minuter.
- Under tiden, skiva äpplet och stek det i smör. På slutet av stektiden krydda med kanel och häll över honungen. Ta upp.
Dela kycklingfilén på längden, krydda och stek i smör.
- Lägg upp kycklingen på tallrikar .Skiva chévre och lägg skivorna tillsammans med de stekta äppelskivorna (mellan kycklingdelarna) och linsgrytan bredvid.
Liknande recept
Kommentarer (0)