Kycklingfilé med tomat och oliv

Serverar: 10 portioner

Kall kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver, örter och dressing. Kan med fördel göras dagen före. Passar på buffébordet.

Ingredienser

  • 7 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 1 dl svarta oliver (utan kärnor)
  • 1 dl frysta örter (örtkryddor Provencale)
  • Dressing
  • 6 msk olivolja (gärna olivolja med citronsmak för en friskare smak)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Bryn kycklingfilén i en stekpanna med lite smör. Stek den färdig i ugnen på. Den är klar när den har en kärntemperatur på 75°. Låt kycklingen kallna.
    3. Strimla de soltorkade tomaterna och dela ev. oliverna. Blanda ihop dressingen.
    4. Skär den kalla kycklingen i bitar och blanda med soltorkade tomaterna, oliverna och dressingen. Låt stå någon timma för att dra till sig. Kan med fördel göras dagen före.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tallasen 16 juni 2010

    Vi hade fest förra helgen för ca 80 pers som blev väldigt lyckad bl.a. beroende på den goda maten.Fick mycket beröm och många vill ha receptet. Vi gjorde den på fläskfile( för vi hade en annan kycklingrätt) och det gick jättebra. några bitar blev över och det tog några av gästerna med sej hem så att några andra i familjen fick smaka så allt tog slut. Toppen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben