Kycklingfilé med viltsmak á la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Ljuvligt god och kalorisnål kycklingrätt.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g finhackad gul lök
  • 3-4 dl vatten
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk stötta enbär
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk viltfond
  • 0,5 tsk timjan
  • 3-4 msk kaffegrädde
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 800 g potatis
  • 1 msk margarin att smörja långpannan med
  • Salt
  • 5 morötter i halvor, delade på längden
  • 2 tsk margarin eller olivolja
  • 1 nypa socker
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i skivor. Fräs dem i margarin i en stekpanna, salta och peppra. Tillsätt löken och låt den fräsa med i någon minut.
    2. Rör ner vatten, senap, enbär, kyckling och viltfond, timjan och kaffegrädde. Låt grytan koka i 10 minuter. Strö över klippt gräslök.
    3. Skiva potatisen i ganska tjocka skivor (med skalet kvar). Lägg skivorna i en smord långpanna. Lägg på små margarinklickar och salta. Stek potatisskivorna i 225 grader i 40 minuter. Fräs morötterna i margarin i en kastrull. Strö på socker och salt. Låt morötterna småputtra under lock på svag värme i ca 5 minuter.
    4. Servera kycklingen tillsammans med potatis och morötter. Servera gärna en god gönsallad till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    carinaj61 31 oktober 2008

    fick ändra lite efter vad som fanns hemma, men helt underbar! tack

    jessicasjodahl 12 november 2008

    Den här var jättegod, serverade med gele som alltid passar till vilt enligt mig :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben