Kycklingfilé på spett med cidersås

Serverar: 8-10 portioner

Kycklingspett som är fyllda med soltorkade tomater, lufttorkad skinka, champinjoner och basilika. Serveras med en sötsyrlig cidersås. både varm och kall.

Ingredienser

  • 7-6 kycklingfiléer
  • 6-8 soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka basilika
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 1 stor burk champinjoner, 400 g
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk smör
  • Cidersås
  • 4-5 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 klick smör
  • 5 dl vatten
  • 5 dl äppelcider
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Ev lite maizena
  • Tillbehör
  • Potatissallad
  • Instruktioner

    1. Putsa filéerna och skär en liten ficka i varje. Finhacka soltorkade tomater och basilika. Dela skinkan och champinjonerna i mindre bitar. Fördela hackade tomater, basilika och skinka i kycklingfickorna. Salta och peppra filéerna runt om.
    2. Hetta upp matfett i en stor stekpanna och bryn filéerna runtom. Lägg över i en ugnsfast form och efterstek i 225 graders varm ugn ca 20 minuter.
    3. Skala och finhacka lök och vitlök till såsen. Stek hacket blankt och genomskinligt i lite smör. Tillsätt skyn från kycklingen, vatten samt cider och smula ner buljongtärningarna. Koka upp.
    4. Tillsätt grädden och låt puttra samman på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar, red ev med lite maizena.
    5. Dela kycklingfiléerna och trä upp dem på träspett. Servera med cidersåsen och potatissallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben