Kycklingfilé på spett med cidersås
Kycklingspett som är fyllda med soltorkade tomater, lufttorkad skinka, champinjoner och basilika. Serveras med en sötsyrlig cidersås.
både varm och kall.
Ingredienser
7-6 kycklingfiléer
6-8 soltorkade tomater i olja
1 kruka basilika
8 skivor lufttorkad skinka
1 stor burk champinjoner, 400 g
Salt
Peppar
3 msk smör
Cidersås
4-5 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 klick smör
5 dl vatten
5 dl äppelcider
2 hönsbuljongtärningar
2 ½ dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Ev lite maizena
Tillbehör
Potatissallad
Instruktioner
- Putsa filéerna och skär en liten ficka i varje. Finhacka soltorkade tomater och basilika. Dela skinkan och champinjonerna i mindre bitar. Fördela hackade tomater, basilika och skinka i kycklingfickorna. Salta och peppra filéerna runt om.
- Hetta upp matfett i en stor stekpanna och bryn filéerna runtom. Lägg över i en ugnsfast form och efterstek i 225 graders varm ugn ca 20 minuter.
- Skala och finhacka lök och vitlök till såsen. Stek hacket blankt och genomskinligt i lite smör. Tillsätt skyn från kycklingen, vatten samt cider och smula ner buljongtärningarna. Koka upp.
- Tillsätt grädden och låt puttra samman på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar, red ev med lite maizena.
- Dela kycklingfiléerna och trä upp dem på träspett.
Servera med cidersåsen och potatissallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)