Kycklingfilé under broccoli och osttäcke

Serverar: 4 portioner

Kycklingfilén blir saftig av det vitlöksdoftande ost- och broccolitäcket som smälter ner över filén.

Ingredienser

  • 1 broccoli (ca 250 g)
  • ca 100 g riven lagrad ost västerbotten eller parmesan
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
  • Sky
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • Tillbehör
  • ugnstekta potatis- och rödlöksklyftor
  • kösbärstomater
  • smörstekt svamp
  • Instruktioner

    1. Skär bort stjälken på broccolin och dela broccoliblomman i buketter. Lägg ner dem i kokande lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och hacka broccolin smått. Blanda broccolin med ost och vitlök.
    2. Salta och peppra och bryn kycklingfiléerna till vacker färg i smör. Fördela broccoliblandningen ovanpå kycklingfiléerna och häll på vatten, grädde, soja och salt. Lägg på ett lock och låt dem sjuda ca 8 min under lock.
    3. Servera filéerna med ugnstekta potatis. rödlöksklyftor, sky, kösbärstomater och stekt svamp.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Ariel 2 maj 2009

    Jättegott och enkelt att tillaga! Den här kommer jag att göra fler gånger! =) Jag använde lite mera grädde och serverade rätten till kokt potatis. Det gick bra det också. Tack för receptet!

    asanordgren 6 augusti 2009

    Jättegott, enkelt och samtidigt en riktig festmåltid.

    zosch 25 mars 2010

    Detta var riktigt gott, snabbt och enkelt! Gjorde potatisklyftor till vilket fungerade utmärkt. Dessutom fungerade det utmärkt att frysa med lite ris.

    flabban 21 juli 2010

    Supergott. Broccoli och ost är ju aldrig fel i en rätt. Kommer att tillagas fler gånger. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    crazycavylady 9 september 2012

    Broccolin fyller ingen funktion i rätten. Kyckling behöver mycket mer tid i stekpannan än vad som anges. Gillar man att förstöra broccoli kan man göra som i receptet. Jag skulle servera den lätt kokt vid sina om istället, dvs låta den bli lite varm i vattnet och fort som bara den ta upp den annars blir den soggig.

    kerstinjacobsson 17 oktober 2012

    Gott!/ Kerstin

    tomisi 19 februari 2017

    Supergott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben