Kycklingfilégryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt att laga och uppskattat av vänner.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfile i bitar
  • 2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 4 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 2 dl crème Fraiche
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk Soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Bryn kycklingbitarna. Häll på vatten och buljongtärningen och låt koka på svag värme under lock i cirka 15 minuter. Tag upp kycklingen. Rör ner saft, creme fraiche, kryddor och soja i stekpannan och låt det koka i cirka 10 minuter. Läg tillbaka kycklingen och smaka av såsen. Garnera med färsk timjan. Serveras med ris eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    tz7x0v 30 november 2013

    När skall svartvinbärssaft i?

    seppemannen 30 november 2013

    Rör ner saft, creme fraiche, kryddor och soja i stekpannan och låt det koka i cirka 10 minuter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben