Kycklingfilégryta

Serverar: 4-6 portioner

Åt den när min syster och hennes sambo hade 30-årskalas med släkten.

Ingredienser

  • 1 påse kycklingfiléer
  • Skinka eller bacon
  • I burk creme frachie (gärna örtagård)
  • 3 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk senap (honungssenap)
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna Bryn skinkan/baconen Salt, citronpeppar
    2. Koka ur stekgrytan med 1 dl vatten, sila skyn.
    3. Sås: Blanda sky, creme frachie, grädde, vitlöksklyftor, senap, krydda. Låt koka ihop. Strö över skinkan/baconen. Skiva kycklingfiléerna, lägg dem i en eldfast form. Häll såsen över.
    4. Värm i ugnen innan servering i cirka 20 min, 200°. Klipp rikligt med persilja över.
    5. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben