Kycklinggrillspett med timjanrostade primörer

Serverar: 4 portioner

En lättlagad varmrätt som passar perfekt en varm sommarkväll. Citron- och vitlöksyoghurten ger grillmaten ett friskt lyft. En kalorisnål rätt, den som är extra hungrig kan servera med potatis eller ris, men lägg då på kalorier. 344 kalorier per portion 13 g fett 34 g protein 19 g kolhydrater

Ingredienser

  • 300g rödbetor
  • 300g morötter
  • 4 färska lökar
  • 250 g grön sparris
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 kruka timjan
  • 500g kycklingbröstfilé
  • 8 grillspett
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • Citron- och vitlöksyoghurt
  • 1 citron
  • ½ vitlöksklyfta
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 krm salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Ev kokt potatis eller kokt ris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg spetten i blöt.
    2. Skala och klyfta rödbetorna, skala och skär morötterna i bitar. Halvera lökarna. Skär ort ca 2 cm av den träiga änden på sparrisen, halvera den.
    3. Blanda rödbetor, morötter och lök med olja och salt i en ugnssäker form. Sänk ugnsvärmen till 225 grader och baka mitt i ugnen 20 minuter. Tillsätt sparris och färsk timjan i formen, och baka ytterligare 10 minuter.
    4. Citron- och vitlöksyoghurt: Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet. Skala och riv vitlöken. Blanda alla ingredienser.
    5. Skär kycklingen i bitar ca 3x3 cm och trä dem på grillspetten. Salta och peppra. Grilla spetten 8-10 minuter runtom. Servera kycklingspetten med rostade primörer och citronyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben