Kycklinggryta med ägg

Serverar: 4 portioner

Inte provat än...

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 5 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g margarin eller smör
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk etiopisk barberepeppar eller 1/4 tsk kajennpeppar
  • 1/2 tsk malda korianderfrön
  • 1/2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1-3 tsk chilipeppar
  • Salt
  • Peppar
  • ca 5 dl vatten
  • 5 hårdkokta ägg
  • Instruktioner

    Stycka kycklingen i små bitar. Skala och hacka löken. Krossa vitlöksklyftorna. Fräs löken mjuk i en kastrull med lite olja. Tillsätt smöret och låt det smälta. Lägg vitlök ,tomatpuré och kryddor, rör om och låt fräsa ihop 2 min.häll på vatten och koka upp. Lägg kycklingbitarna och salta och peppra. Låt grytan puttra under lock 40-45 min. Smaka av grytan om mer kryddor behövs, den ska vara ganska stark och het i smaken. Skala äggen och lägg ner i den färdiga grytan. Servera med injera. (typ pita bröd)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben