Kycklinggryta med apelsin

Serverar: 4 portioner

Hittade receptet i boken Lätt Lagat.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer ca. 250 g
  • 1 gul lök
  • Ev 1 vitlöksklyfta
  • 1 apelsin
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka löken.
    2. Tvätta apelsinen, riv skalet och pressa ur saften
    3. Fräs kyckling och lök i matfett i en gryta
    4. Rör i mjölet och späd med buljng.
    5. Rör i apelsinskal, apelsinsaft och grädde
    6. Låt såsen koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera till nykokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Buspippi 20 maj 2014

    Det blev för stressigt och jag hade hungriga barn så jag glömde fota. Men det var verkligen gott tyckte både jag och barnen så det får bli en bild nästa gång jag lagar det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben