Kycklinggryta med bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket enkel och suveränt god.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 strimlad röd paprika
  • 140 g bacon
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 dl köttbuljong (fond+vatten)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 150 g kantareller
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingköttet i småbitar. Stek det i omgångar tillsammans med strimlad paprika och bacon. Salta och peppra. Häll över buljongen och låt grytan sjuda 5 min.
    2. Tillsätt grädde blandad med vetemjöl och rör ner det i grytan, sjud 5 min till.
    3. Smörstek kantarellerna och strö dem över grytan. Servera med kokt ris och broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anluk 16 maj 2010

    Jättegott och så enkelt. La i lite cashewnötter också bara för jag gillar det så mycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben