Kycklinggryta med citron och oliver

Recepet kommer från Anna Skipper.

Ingredienser

  • ½ tsk kummin
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk krossad stark röd chilipeppar
  • 1 hel kyckling, ca 1,5 kg, dela i 4 delar och ta bort skinnet
  • 1 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2½ dl hemlagad kycklingbuljong eller lättsaltad fond + vatten
  • ½ dl juice av citron
  • 150 g gröna oliver, urkärnade och grovt hackade
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • Instruktioner

    1. Blanda kummin, ingefära, koriander, salt och chilipeppar i en liten skål. Gnid in blandningen över hela kycklingen och låt stå i 10 min.
    2. Värm upp oljan i en tryckkokare och stek kycklingen tills den fått en lätt brun färg på alla sidor, ca 3 min. Lägg kycklingen åt sidan på ett fat.
    3. Lägg lök och vitlök i tryckkokaren och stek tills de mjuknar, ca 2 min. Rör i buljong och lägg tillbaka kycklingen i grytan, först klubborna, sedan brösten med den köttiga sidan uppåt.
    4. Sätt på locket och låt grytan koka upp. Koka på högt tryck i 10 min.
    5. Ta bort tryckkokaren från plattan och ta av locket. Lägg kycklingen på ett serveringsfat och täck över med folie för att behålla värmen.
    6. Skrapa bort eventuellt fett på buljongen. Rör i citronjuice och oliver i grytan och låt koka utan lock tills den tjocknat lite, ca 5 min.
    7. Häll såsen över kycklingen och garnera med färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben