Kycklinggryta med dadlar

Serverar: 4 portioner

Mustig, sötsyrlig och perfekt att bjuda på. Gör gärna en dubbel sats och frys in om det blir över.

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 10 smålökar
  • 6 dadlar
  • 1 msk smör
  • 2 1/2 dl Arla köket ekologisk matlagningsgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • Till servering
  • Kokt ris el kokta linser till 4 portioner
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i halvor. Skala löken. Dela och kärna ur dadlarna.
    2. Bryn kyckling och lök i smör i en stekpanna. Blanda grädde, soja, buljongtärning och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kyckling och lök. Låt koka under lock ca 5 min. Lägg i dadlar och persilja och koka 1 min.
    3. Servera med ris eller kokta linser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben