Kycklinggryta med fläsk och salvia

Serverar: 4 portioner

Åtta vitlöksklyftor låter kanske mycket, men var inte orolig, de blir milda och goda när de får koka med i grytan. Samtidigt ger vitlöken grytan god smak.

Ingredienser

  • Ca 1,2 kilo kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 förpackning krossade tomter, (500 g)
  • 1 300 g squash
  • 150 g rökt fläsk eller bacon
  • 10 färska salviablad
  • 3 dl bulgur
  • Ca 200 g blandad sallad
  • Instruktioner

    Skär kycklingklubborna i lår och ben och ta bort skinnet. Bryn dem i en stekgryta tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Skala vitlöksklyftorna. Låt steka ca 1 minut. Häll över tomatkross. Låt koka ca 10 min. Ansa och tärna squashen. Blanda ner den i grytan och låt puttra ytterligare ca 10 min, tills kycklingen är genomkokt. Strimla fläsket. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av. Strimla salvian. Tillaga bulgurn enligt förpackningens anvisning. Strö fläsk och salvia över grytan och servera den med bulgur och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wildlife 25 september 2016

    Ser gott ut, men ska det verkligen vara 1,3 kg squash? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben