Kycklinggryta med kanel och honung

Serverar: 4 portioner

Kycklinggryta med mild och lite söt smak från kanel och honung. Couscous är gott till.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 1 msk smör
  • ½ kuvert saffran, 0,25 g
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk kanel
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 msk flytande honung
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • Tillbehör
  • Couscous
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, skala och skiva löken. Skölj och klyfta tomaterna.
    2. Stek kycklingen gyllenbrun i smöret med saffran, kanelstång och kanel.
    3. Salta och peppra och ringla över honungen.
    4. Tillsätt lök, tomat, vatten och fond.
    5. Låt grytan koka under lock 10 minuter.
    6. Servera med couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben