Denna kycklinggrytan innehåller både mango chutney och frysta mangotärningar. Passar såå bra till kyckling.
Ingredienser
300 g kycklingfilé
Salt
Peppar
1 msk smör el margarin
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 tsk soja
½ tsk sambal oelek
10 cm purjolök
2 msk mango chutney
1 dl crème fraiche
50 g frysta mangotärningar
Salt
Peppar
Servera med
Ris
Sallad med avokado och tomater
Jag dubblade receptet idag när jag lagade mangogrytan. Vad som behövdes mera utav var crème fraiche och mangotärningar. Vi tyckte att 4-5 dl crème fraiche behövdes (annars blev det för lite vätska i grytan) och hela påsen med frysta mangotärningar, alltså 300 g.
Detta var gott! Spännande med mango i men nästa gång ska jag byta ut purjolöken mot annan lök. Purjo är inte min favorit. Enkelt och snabbt att laga och gott att äta!!!
Den blev helt ok! Vi gjorde trippel sats av denna gryta, men den blev lite för stark, nästa gång tar vi nog lite mindre sambal oelek så blir det nog riktigt gott!
Dethär var jättegott!! Jag hade i 6 kycklingfiléer och dubblade allt det andra i receptet, lade dock i extra creme fraiche, mangochutney plus mango. Nästa gång tänker jag sätta i ännu mera sambal oelek och mango chutney för mera smak! Detta ska jag verkligen göra på nytt! Alla 3 tonåringarna i bordet gav också 10 poäng för rätten!
Denna rätt var jätte god & super enkel & snabb att laga Jag uppfattade inte alls den stark & komemr nästa gång att ta lite mer sambal oelek för att få upp hettan lite till Rekommenderar verkligen denna rätt!!!!
Riktigt gott! Jag valde att använda mango chutney orginal men istället öka på mängden sambal oelek till det tredubbla för lite hetta. Blev inte jättestarkt, men däremot jättegott. En god gryta!! och väldigt enkel och smidig att göra!! Du får en stark 4:a av mig!! Sambon ger dig en femma trots att det är frukt i (han protesterar mot all frukt i mat förutom flygande jakob och nu det här) Ett bra betyg!