Paleo: Kycklinggryta med mango och mandelsmör

Serverar: 4-6 portioner

Smarrigt! Jag bytte ut persiljan mot koriander och serverade med råstekt sötpotatistärningar.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1st gul lök
  • 225 gram tärnad mango
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl mandelsmör
  • 2 msk finhackad chili
  • 1 msk nypressad citron
  • Himalayasalt/havssalt
  • Persilja
  • Klarifierat smör, ghee eller kokosolja att bryna i
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Bryn löken lätt i en panna eller gryta med högre kanter i t.ex. ghee. Skär kycklingfilén i mindre bitar. Tillsätt kycklingfilén i pannan och bryn ihop några minuter tills kycklingen precis blivit vit i färgen. Kärna ur och dela mangon i tärningar eller använd frusen färdig tärnad och rör ner i grytan. Tillsätt kokosmjölk, mandelsmör, finhackad chili och nypressad citronsaft. Rör om. Smaka av med några nypor Himalayasalt. Låt koka samman sakta på låg värme i 20 minuter, rör om då och då. Tillsätt lite persilja efter tycke och smak. Nu är Kycklinggrytan klar att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben