Kycklinggryta med ris och curry
Lättlagad och snabb allt-i-ett gryta. Perfekt som vardagsmat. Har inte hittat något liknande här på MK.
Valfria grönsaker (tex broccoli) kan läggas i mot slutet av koktiden, grytan blir matigare då.
Ingredienser
3 dl långkornigt ris
1 msk currypulver
1-3 msk olja el. margarin
1 liten purjolök
12 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
4 stora kycklingfiléer ( ca 1 kg )
1 gul lök
2 dl grädde
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Instruktioner
- Hacka den gula löken och skiva purjolöken. Skär kycklingfiléerna i bitar ,ca 2 cm stora. Fräs ris, purjolök och curry i oljan i en stor gryta i några minuter. Häll vattnet över riset och tillsätt buljontärningarna. Låt koka under lock ca 10-15 min.
- Bryn under tiden kycklingen i en stekpanna tillsammans med den gula löken. Kycklingen ska bara få lite färg, inte bli genomstekt. Lägg kycklingen i grytan med riset och låt koka tills kycklingen är färdig, ca 15-25 min beroende på kycklingbitarnas storlek. Tillsätt grädde när kycklingen är färdig och smaka av med salt, vit- och svartpeppar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag brukar börja med 8 dl vatten och ev tillsätta mer, då blir det mer som en gryta. Djupfrysta sommargrönsaker är jättegott att tillsätta när det är 7-8 min kvar av koktiden. Lite torkad, mald koriander piffar till smaken.