Kycklinggryta med ris och curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Lättlagad och snabb allt-i-ett gryta. Perfekt som vardagsmat. Har inte hittat något liknande här på MK. Valfria grönsaker (tex broccoli) kan läggas i mot slutet av koktiden, grytan blir matigare då.

Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk currypulver
  • 1-3 msk olja el. margarin
  • 1 liten purjolök
  • 12 dl vatten
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 4 stora kycklingfiléer ( ca 1 kg )
  • 1 gul lök
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka den gula löken och skiva purjolöken. Skär kycklingfiléerna i bitar ,ca 2 cm stora. Fräs ris, purjolök och curry i oljan i en stor gryta i några minuter. Häll vattnet över riset och tillsätt buljontärningarna. Låt koka under lock ca 10-15 min.
    2. Bryn under tiden kycklingen i en stekpanna tillsammans med den gula löken. Kycklingen ska bara få lite färg, inte bli genomstekt. Lägg kycklingen i grytan med riset och låt koka tills kycklingen är färdig, ca 15-25 min beroende på kycklingbitarnas storlek. Tillsätt grädde när kycklingen är färdig och smaka av med salt, vit- och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    DoctorWho 21 augusti 2011

    Jag brukar börja med 8 dl vatten och ev tillsätta mer, då blir det mer som en gryta. Djupfrysta sommargrönsaker är jättegott att tillsätta när det är 7-8 min kvar av koktiden. Lite torkad, mald koriander piffar till smaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben