Kycklinggryta med tomat- och gurksallad

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Viktväktarna 6,5 POINTS pro person

Ingredienser

  • 240 g Kycklingfile
  • 1 lök
  • 250 g Champinjoner
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 2 tsk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 150 ml Grönsaksbuljong
  • 125 ml Lättmjölk
  • 1 msk såsbindare
  • 240 g kokt ris
  • Till salladen
  • 4 Tomater
  • 1/2 Gurka
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 2 msk Vatten
  • 1 tsk hackad Dill
  • nårgra droppar flytande sötningsmedel
  • Instruktioner

    1. 1. Kycklingfile i strimmlor, lök i tärningar, dela champinjonerna och pressa vitlöken. 1 tsk olja i pannan, i med kyckling, lök, vitlök och champinjonerna stek på låg värme ca 7 min, salta och peppra.
    2. 2. Häll i buljong och mjölk låt puttra i 10 min. Häll i såsbindare och smaka av.
    3. 3. Skiva tomat och gurka. Blanda vinäger, olja och vatten. Smaka av med dill, salt, peppar och sötningsmedel. Blanda med grönsakerna.
    4. Servera gryta, ris, sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben