Kycklingköfte med youghurtsås

Serverar: 4 portioner

Köfte, kryddade med spiskummin och persilja, är Turkiets motsvarighet till våra köttbullar.

Ingredienser

  • Färs
  • 2 msk skorpmjöl
  • 3/4 dl vatten
  • 1 röd chilifrukt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk salt
  • Smör till stekning
  • Youghurtsås
  • 1 chilifrukt
  • ½ gurka
  • 1 dl matyoughurt
  • 1 dl kesella
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i vattnet i 15 minuter.
    2. Kärna ur och finhacka chilifrukterna till både färsen och såsen. Lägg undan hälften (till såsen). Skala och finhacka vitlöken.
    3. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till bullar och stek dem lätt bruna i smör i en stekpanna.
    4. Sås: Skala och kärna ur gurkan. Hyvla den tunt med osthyvel. Blanda med youghurten, kesellan och det sparade chilihacket. Smaka av med salt.
    5. Lägg upp bullarna på en bädd av salladsblad. Servera med såsen, kokt ris och citronklyftor.

    Liknande recept

    10 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben