Kycklingköfte med youghurtsås
Köfte, kryddade med spiskummin och persilja, är Turkiets motsvarighet till våra köttbullar.
Ingredienser
Färs
2 msk skorpmjöl
3/4 dl vatten
1 röd chilifrukt
1-2 vitlöksklyftor
400 g kycklingfärs
1 ägg
1 dl hackad persilja
1 tsk spiskummin
½ tsk salt
Smör till stekning
Youghurtsås
1 chilifrukt
½ gurka
1 dl matyoughurt
1 dl kesella
Salt
Instruktioner
- Låt ströbrödet svälla i vattnet i 15 minuter.
- Kärna ur och finhacka chilifrukterna till både färsen och såsen. Lägg undan hälften (till såsen). Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till bullar och stek dem lätt bruna i smör i en stekpanna.
- Sås: Skala och kärna ur gurkan. Hyvla den tunt med osthyvel. Blanda med youghurten, kesellan och det sparade chilihacket. Smaka av med salt.
- Lägg upp bullarna på en bädd av salladsblad. Servera med såsen, kokt ris och citronklyftor.
Liknande recept
Kommentarer (0)