Kycklinglår i citron med oliver

Serverar: 4 portioner

Föredrar personligen kycklinglår i citron utan oliver. Couscous passar bra till.

Ingredienser

  • 3 krm ingefära
  • 3 krm koriander
  • 3 krm chilipeppar
  • Salt
  • Peppar
  • 4 kycklinglår
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 citron
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 200 g gröna oliver
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingefära, koriander, chilipeppar, salt och peppar i en skål. Pensla eller badda kycklinglåren däri.
    2. Värm oljan i en gryta som kan gå i ugn och stek kycklingen på medelvärme. Skölj citronen, riv dess skal, pressa den och häll i grytan. Tillsätt vidare buljongen och oliverna.
    3. Lägg antingen lock på grytan och ställ i ugnen i ca 45 minuter eller överför det hela till en ugnssäker form som täckes med aliminiumfolie.
    4. Vänd kycklinglåren ett par, tre gånger under tiden. Strö över persilja vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben