Kycklinglasagne

Serverar: 2 portioner

En lasagne med citronsmak.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • Ca 4 dl vatten
  • 2 -3 burkar crème fraiche
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • Lasagneplattor
  • En rejäl näve persilja
  • 1 citron
  • Citronpeppar
  • Riven stark ost
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Koka upp vattnet + buljongtärningarna, lägg i kycklingbitarna och låt koka i buljongen ca 10 - 15 min tills de är genomkokta.
    2. Sila av vattnet från kastrullen & tillsätt crème fraiche + kryddor och grönt. Pressa ner 1/2 eller hel citron i såsen, beroende på hur syrlig du vill ha den och smaka av det hela med citronpeppar!
    3. Smörj en ugnsfast form och börja första lagret med lasangeplattor, varva sedan med kycklingröran och plattor, avsluta med plattor och toppa med lite av såsen + en hand riven starkt lagrad ost!
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills lasagnen fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben