Serverar: 4 portioner
En kycklinglasagne som lagar sig själv (nästan).
Sätt ugnen på 225 º. Skala och hacka lök och vitlök. Tina spenaten och dela den i mindre bitar. Finhacka tomaterna. Fräs lök, vitlök och spenat i smör 2-3 minuter. Rör ner tomater, ostsås och peppar. Varva lasagneplattor, kyckling och spenatsås i en smord ugnssäker form. Avsluta med spenatsås och riven ost. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med blandad sallad.
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
En god lasagne vi gärna gör om. Jag gjorde den på ½ överbliven grillad kyckling och torkade gröna lasagneplattor, tillsatte ett par kvistar färsk basilika och hemmagjord ostsås. Nästa gång tar jag nog även en färsk skivad tomat för att få mer sötma och lite mer sås. Alla runt bordet enades om en stark 4:a!