Kycklinglasagne

Serverar: 4 portioner

En kycklinglasagne som lagar sig själv (nästan).

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g fryst bladspenat
  • 4-5 soltorkade tomater inlagda i olja
  • 1 msk smör
  • 5 dl färdig ostsås, Kelda
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 förpackning färska lasagneplattor (200 g)
  • 1 påse fryst salladskyckling (250 g) (Men det är ju godare med vanlig, men lite mer jobb.)
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Till servering
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 º. Skala och hacka lök och vitlök. Tina spenaten och dela den i mindre bitar. Finhacka tomaterna. Fräs lök, vitlök och spenat i smör 2-3 minuter. Rör ner tomater, ostsås och peppar. Varva lasagneplattor, kyckling och spenatsås i en smord ugnssäker form. Avsluta med spenatsås och riven ost. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Smulpajen 2 september 2008

    En god lasagne vi gärna gör om. Jag gjorde den på ½ överbliven grillad kyckling och torkade gröna lasagneplattor, tillsatte ett par kvistar färsk basilika och hemmagjord ostsås. Nästa gång tar jag nog även en färsk skivad tomat för att få mer sötma och lite mer sås. Alla runt bordet enades om en stark 4:a!

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben