Kycklinglasagne

Serverar: 10 portioner

Tid: 50 minuter

God lasagne som brukar gå hem hos de flesta.

Ingredienser

  • 700 g kycklingfilé
  • 200 g svamp
  • 1 rödlök
  • 2 pkt fryst hel spenat
  • Salt
  • Peppar
  • 1 1/2 pkt lasagneplattor, ca 40 st
  • 100 g smör
  • 1 dl mjöl
  • 1 l mjölk
  • 400 g riven ost, gärna mozzarella
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten och hacka den grovt. Skiva kyckling och svamp. Skala och hacka löken. Fräs kycklingen.
    2. Gör såsen: Fräs mjölet i smöret. Tillsätt mjölken lite i taget. Låt koka under omrörning i fem minuter. Smaksätt med salt och peppar. Häll i hälften av osten i såsen. Använd en ugnspanna, ca 25x35 cm. Varva kyckling, lök, svamp, spenat, ostsås och lasagneplattor. Börja och sluta med ett lager sås. Grädda i 200 grader i ca 30 min Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben