Kycklinglasagne med chili

Serverar: 4 portioner

Nyttigare variant av lasagne och dessutom ett bra sätt att få lite grönsaker i barnen:-)

Ingredienser

  • 4 stora färska lasagneplattor
  • Olivolja
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 små gula lökar
  • 2 små morötter
  • 2 små palsternackor
  • 1 msk hackad vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl krossad tomat
  • 3-5 tsk torkad chili
  • 2 msk kycklingfond
  • 4 dl lättmjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-6 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Hacka löken, riv palsternacka och morot. Hetta upp olja i en kastrull och bryn grönsaker och vitlök. Tillsätt färs, chili och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå på fond och tomatkross, koka sakta i 15min. Krydda med salt och peppar.
    2. Slå mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet, koka upp under ständig omrörning, låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar, avsluta med att tillsätta den rivna osten. Ställ åt sidan.
    3. Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattor och ostsås i en ugnsform. Tillaga i 190 grader ca 25min. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben