Kycklinglever i cocotte

Serverar: 4 portioner

En spännande och delikat liten aptitretare att servera i portionsformar som entré till en middag.

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst kycklinglever (ca 250 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • ½ tsk salvia
  • ½ dl grädde
  • Smör eller margarin till formarna
  • 4 ägg
  • ½ dl finklippt persilja
  • 4 tomatskivor
  • Kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Tina kycklinglevern lätt. Putsa och skär den i bitar. Bryn i matfettet i en stekpanna.
    2. Krydda med salt, peppar och salvia
    3. Tillsätt grädden och låt det hela sjuda 2-3 minuter. Smörj fyra portionsformar och lägg i kycklinglevern.
    4. Vispa äggen och tillsätt persiljan.
    5. Fördela äggen över kycklinglevern i formarna. Lägg en tomatskiva överst i varje.
    6. Ställ formarna i en låg, vid kastrull och häll kokande vatten runt dem.
    7. Låt det hela sjuda under lock på svag värme i 10-15 minuter eller tillsl äggen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben