Bacontomater i cocotter

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Lite men gott kan gälla som omdöme för bacontomater i cocotteformar. Men det är väl precis som det skall vara när man sätter fram en matbit på kvällen.

Ingredienser

  • 4 mycket stora tomater
  • Vitlöks- eller vanligt lökpulver
  • 4 ansjovisfiléer
  • 4 msk riven ost
  • 4 ägg
  • Vitpeppar
  • 4 baconskivor
  • Matfett till formarna
  • Till såsen
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl vispad grädde
  • 1/2 dl färdig senapsdressing
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Smörj 4 små eldfasta portionsformar.
    2. Skär av lock på tomaterna och gröp ur inkråmet. Duscha tomaterna inuti med vitlökspulver eller vanligt lökpulver och lägg i en ansjovisfilé och en msk riven ost i var och en av tomatskålarna.
    3. Ställ dem i formarna och knäck försiktigt ett ägg i varje. Peppra lätt. Linda en baconskiva runt varje tomat och sätt formarna i 225 grader i ugnen tills äggen stannat.
    4. Blanda gräddfil, vispad grädde och senapsdressing och smaka av såsen med lite salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben