Lasagne i cocotte med lax och gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Lasagne i portionsformar är ett festligt alternativ till den vanliga lasagnen. I den här förrätten sätter dillpesto och gorgonzola en spännande Medelhavssmak på laxen.

Ingredienser

  • 1 paket färska lasagneplattor, 250 g
  • 250 g laxfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 100 g gorgonzola
  • 4 msk dillpesto (se recept nedan)
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk riven parmesanost
  • Dillpesto
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa dill
  • ½ röd chilifrukt
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader.
    2. Rosta pinjenötterna tillsammans med hela vitlöksklyftor, hackad dill och spansk peppar i en torr stekpanna ett par minuter.
    3. Kör allt i en matberedare eller mixer tillsammans med nyriven parmesan och olja som tillsätts under gång i tunn stråle så att det blir en slät kräm.
    4. Ta ut 12 rundlar av lasagneplattorna med en utstickare eller kakform. Koka upp rikligt med vatten, salta och koka rundlarna i en minut. Ta upp med hålslev och låt rinna av på en kökshandduk.
    5. Skär laxfilén i tunna skivor och hacka sedan till små bitar. Salta och peppra.
    6. Lägg en klick gorgonzola i botten på varje form. Lägg på en pastarundel. Bred på lite pesto. Skeda i hackad lax. Klicka i lite gorgonzola. Avsluta med pasta.
    7. Ringla över lite olivolja och strö på parmesan. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
    8. Servera med dillpeston som blivit över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben