Kycklinglever med valnötter i rödvinssky

Serverar: 4 portioner

är nog gott

Ingredienser

  • 400-500 g kycklinglever
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Smör eller margarin till stekning
  • 2 päron
  • 50 g valnötskärnor
  • Sky
  • 2 msk kycklingfond
  • 1/2 dl rödvin
  • 1/4 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk potatismjöl
  • Garnering
  • Bacon
  • Instruktioner

    1. Rensa kycklinglevern. Skölj päronen och skär dem i klyftor. Tag bort kärnhuset. Stek levern i matfett i en stekpanna tills den är svagt rosa. Salta och peppra. Tag upp levern och håll den varm.
    2. Stek päronklyftorna knappt mjuka. Tag upp dem och håll dem varma. Stek även valnötterna. Tillsätt kycklingfond, vin, sirap, vatten och potatismjöl till skyn och ge ett hastigt uppkok.
    3. Fördela det stekta på 4 tallrikar och häll skyn över. Lägg på lite stekt bacon servera med en fräsch sallad.
    4. Levern kan ersättas med kycklingfilé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben