Kycklingmacka de luxe

Serverar: 4 portioner

Rostad focaccia med ost, kyckling, paprika, lök och rucolasallad utgör den perfekta mackan.

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 skivad rödlök
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 kycklingbröstfiléer à ca 200 g
  • 4 runda foccacior, ca 12 cm
  • 4 msk smörgåsmargarin
  • 4 skivor lagrad ost
  • 5 dl rucolasallad
  • 4 msk lättmajonnäs
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnens grill på 225 grader. Pensla paprikan med lite olivolja och grilla den i ugnen 10-15 minuter tills skalet har fått blåsor och blivit mörkt. Lägg paprikan i en plastpåse och låt den svalna. Skala sedan paprikan och skär bort kärnhuset. Strimla fruktköttet fint och ställ åt sidan.
    2. Hetta upp 1 msk av oljan i en teflonstekpanna på hög värme och tillsätt rödlök och fräs 4-5 minuter tills mjuk och gyllene. Tillsätt balsamvinäger och fräs en minut. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
    3. Halvera kycklingbrösten horisontellt för att få två tunna filéer (sammanlagt fyra filéer). Hetta upp resten av oljan i stekpannan på medelvärme och stek kycklingfiléerna 5 minuter på varje sida tills genomstekta.
    4. Dela kycklingen, rosta dem och bred med smörgåsmargarin. Lägg ovandelarna åt sidan. Lägg en kycklingfilé på varje nedandel och lägg på en ostskiva. Placera mackorna under grillen och grilla tills osten har smält. Lägg på paprikastrimlor, lök och rucola. Bred majonnäs på ovandelerna och lägg som lock på nedandelarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben