Kycklingnachos i ugn med jalapeno och texmexsalsa

Serverar: 8 portioner

Kombinationen med knapriga nachos, strimlad kyckling, salsasås, smält ost och japaneos gör denna rätt till en perfekt förrätt på festen.

Ingredienser

  • 5 dl grillat kycklingkött utan skinn
  • 1 skivad jalapeno
  • 1 dl texmexsalsa
  • 400 g runda nachos
  • 2½ dl riven ost
  • 2½ dl fint tärnad färsk tomat
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 2½ dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla kycklingköttet fint. Skär jalapenon i skivor. Blanda kycklingen med salsan i en skål.
    2. Lägg nachosen i en grund ugnsfast form och fördela kycklingblandningen över.
    3. Strö över osten och lägg på jalapenoskivorna. Ställ in i ugnen och gratinera 10-15 minuter tills osten har smält.
    4. Ta ut formen ur ugnen och garnera med tomattärningar och koriander. Servera rätten ljummen med gräddfil.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben