Kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

Igår gjorde jag ett försök att göra kycklingpaj. Första gången, måste dock påstå att jag överträffade mig själv denna gång. Otroligt gott!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 stora kycklingfiléer
  • Vitlökssalt
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennepeppar
  • Basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tomater
  • 1 burk creme fraiche, tomat och basilika
  • 3 ägg
  • ½ dl mjölk
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen, blanda ihop mjölet och smöret och tillsätt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Låt sedan pajdegen vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Gör under tiden i ordning kycklingen, skär den i önskad storlek. Stek kycklingen tills den är genomstekt. Krydda med kryddorna. Var försiktig med cayennepepparn! Häll i lite vatten i pannan och låt kycklingen koka en stund med kryddorna under lock. Tillsätt tomatpuré, hackade tomater och creme fraiche. Låt det bli ordentligt varmt. Ta ut pajdegen och förgrädda den i 10 minuter i ugnen. Under tiden vispar du ihop äggen och mjölken. Fördela kycklingblandningen i pajskalet, häll över äggblandningen och strö osten över pajen.
    2. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 till 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Millan777 10 september 2009

    Testade att bjuda på pajen igår och alla blev jättenöjda. Det var gott och enkelt att laga, men jag hoppade över äggstanningen för det kändes lite konstigt att blanda ner det i såsen. <Funkade lika bra ändå.

    glaucous 27 november 2009

    jo, jag tänkte mig inte för innan jag slängde över äggstanningen. men det blev lite saftigare då. plus att allt blir mer som en helhet. det gick, men det är en smaksak. vad kul att du provade mitt recept. känner mig hedrad. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben