Kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

Min egen variant. Jag brukar även ha i lite blomkål vilket jag låter förvälla ihop med broccolin.

Ingredienser

  • 1 sats pajdeg av valfri variant
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 broccolihuvud
  • 1-2 msk fransk ljus senap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Gör iordning pajskalet. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i smöret.
    2. Skiva paprikan och löken. Dela broccolihuvudet i mindre buketter och förväll dem i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Fördela kycklingen och grönsakerna i pajskalet.
    4. Blanda samman senapen, sambal oeleken, ägg, grädden och osten i en bunke. Salta och peppra.
    5. Häll blandningen i pajskalet och grädda i ugnen i 45 minuter. Låt pajen svalna och servera med en sallad med exempelvis lite melon i.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    struntis 27 mars 2008

    En enormt enkel och god paj. rekommenderar den varmt.

    Amelia_a86 23 april 2010

    Riktigt riktigt god! Sambon tyckte det var bland det bästa jag någonsin bjudit på :) Klar femma!

    atarN 7 januari 2014

    Supergod! Kommer klart göra denna igen.

    dag6 14 mars 2015

    Mycket gott, det blir säkert fler gånger vi gör den. Det blir en femma. Från Trollfar o Trollmor

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben