Kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

Vilken paj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 bit purjolök eller rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 dl Créme bonjour vitlök och örter
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Hacka ihop mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga med gaffel. Låt pajskalet vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla kycklingen och purjolöken. Stek kycklingen i margarin, tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt och lite peppar. Låt svalna av något. Kärna ur och tärna paprikan. Bland kyckling, purjolök, paprika, créme fraiche, ägg och hälften av osten. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av den rivna osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    matisse 29 mars 2008

    Mycket god paj! Kryddade kycklingen med lite sambal oelek när jag stekte den, det blev mums!

    Gurkis 29 mars 2008

    Det står creme bonjour på ett ställe o creme fraiche på ett annat, bonjour är väl ost? Vilket ska det vara? Antar fraiche eftersom det ska vara 2 dl.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben