kycklingpaj

Serverar: 6-8 portioner

Vilken paj! Smakerna från kyckling, paprika, riven ost och vår peppriga sås blandar sig perfekt.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 kycklingfiléer, ca 300 g
  • 1 bit purjolök
  • smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • 2 dl lätt crème fraiche, 4 peppar & vitlök
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost, gratäng
  • Instruktioner

    Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajskalet vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Stek kyckling i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Monika46 26 maj 2009

    Jättegod paj. En klar femma...

    jennyn_ 23 juli 2009

    Är inte det här nästintill samma recept som Arlakökets kycklingpaj, enda skillnaden som jag kan se är att du anvnder en annan creme fraiche? Rätta mig om jag har fel...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben