Kycklingpaj

God paj med mini fraiche, kesella, senap, pepparrot, kyckling, brun farin, ärtor, majs och purjolök.

Ingredienser

  • Deg
  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • ½ krm salt
  • ½ tsk Rörsocker strö (Dansukker)
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 ½ dl mini el lätt crème fraiche
  • ½ dl kesella
  • ½-1 tsk Dijonsenap
  • ½-1 msk riven pepparrot
  • 2 tsk Brun farin (Dansukker)
  • 2 dl kokt el grillat kycklingkött i bitar
  • ½ dl gröna ärtor
  • ½ dl majskorn
  • ½ dl finstrimlad purjolök
  • Strimlad sallad
  • 6-8 cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Deg: Blanda samman vetemjöl, margarin, salt, rörsocker och vatten till degen. Låt vila i kyl i minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200°
    3. Tryck ut degen i en mindre pajform eller annan ugnsfast form. Täck kanten med folie. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Tag bort folien och grädda i ytterligare ca 10 minuter. Låt kallna.
    4. Fyllning: Blanda mini fraiche, kesella, senap, pepparrot och brun farin. Blanda i kycklingkött, ärtor, majs och purjolök.
    5. Täck pajskalet med strimlad sallad. Fördela fyllningen på salladen. Halvera tomaterna och lägg ovanpå fyllningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben