God paj med mini fraiche, kesella, senap, pepparrot, kyckling, brun farin, ärtor, majs och purjolök.
Ingredienser
Deg
2 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
½ krm salt
½ tsk Rörsocker strö (Dansukker)
2 msk vatten
Fyllning
1 ½ dl mini el lätt crème fraiche
½ dl kesella
½-1 tsk Dijonsenap
½-1 msk riven pepparrot
2 tsk Brun farin (Dansukker)
2 dl kokt el grillat kycklingkött i bitar
½ dl gröna ärtor
½ dl majskorn
½ dl finstrimlad purjolök
Strimlad sallad
6-8 cocktailtomater
Instruktioner
- Deg:
Blanda samman vetemjöl, margarin, salt, rörsocker och vatten till degen.
Låt vila i kyl i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°
- Tryck ut degen i en mindre pajform eller annan ugnsfast form. Täck kanten med folie.
Grädda på galler i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Tag bort folien och grädda i ytterligare ca 10 minuter.
Låt kallna.
- Fyllning:
Blanda mini fraiche, kesella, senap, pepparrot och brun farin.
Blanda i kycklingkött, ärtor, majs och purjolök.
- Täck pajskalet med strimlad sallad.
Fördela fyllningen på salladen.
Halvera tomaterna och lägg ovanpå fyllningen.
Liknande recept
Kommentarer (0)