Kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

En god kycklingpaj. Varför inte njuta av den t.ex. en lördagkväll till ett glas öl?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 grillad kyckling
  • 2-3 stjälkar blekselleri, ca 75 g
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven lagrad ost, t.ex. Gréve
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225º.
    2. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ev med löstagbar botten. Nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200º.
    3. Gör under tiden fyllningen. Skär kycklingköttet i små tärningar och bleksellerin i tunna skivor. Lägg kyckling och selleri i pajskalet. Strö över salt, peppar och ost. Vispa samman ägg och grädde. Häll blandningen i pajskalet. Grädda tills äggstanningen stelnat, 20-25 minuter.
    4. Servera med sallad och bröd. Går bra att djupfrysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben