Kycklingpaj

Mums! Den bästa kycklingpaj jag vet. Jag brukar göra dubbelsats av degen så jag får ett lock på också men det är ju efter smak och tycke.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g margarin
  • 3 dl mjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 grillad kyckling
  • 1 lök
  • 1 röd paprika
  • 3 msk margarin
  • 3 msk mjöl
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajdegen. Låt stå i kylskåp ca 30 min. Klä en pajform. Förgrädda i 15 min.
    2. Hacka kycklingen, paprikan och löken i bitar. Smält smöret i en gryta och stek först löken och paprikan några minuter. Tillsätt sedan mjölet och späd med grädden. Salta och peppra efter tycke. Lägg sist i kycklingen och låt puttra några minuter. Tag ut pajen ur ugnen och lägg i fyllningen. Väljer ni att ha ett pajdegslock på så lägg det över pajen. Grädda ytterligare 20 min. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben