Mums!
Den bästa kycklingpaj jag vet. Jag brukar göra dubbelsats av degen så jag får ett lock på också men det är ju efter smak och tycke.
Ingredienser
Pajdeg
125 g margarin
3 dl mjöl
3 msk vatten
Fyllning
1 grillad kyckling
1 lök
1 röd paprika
3 msk margarin
3 msk mjöl
3 dl grädde
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Gör pajdegen. Låt stå i kylskåp ca 30 min.
Klä en pajform. Förgrädda i 15 min.
- Hacka kycklingen, paprikan och löken i bitar.
Smält smöret i en gryta och stek först löken och paprikan några minuter.
Tillsätt sedan mjölet och späd med grädden. Salta och peppra efter tycke.
Lägg sist i kycklingen och låt puttra några minuter. Tag ut pajen ur ugnen och lägg i fyllningen.
Väljer ni att ha ett pajdegslock på så lägg det över pajen. Grädda ytterligare 20 min.
Servera med en grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)