Kycklingpaj från Italien

Serverar: 8 portioner

Skapa ett mästerverk till middag i kväll. Pajen är fylld med bl.a. kyckling, tomater, färskost och paprika.

Ingredienser

  • 300 g färdigstekt kycklingkött , tärnat
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • Olivolja
  • 1 dl färskost med vitlök
  • 2 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 dl hackade , soltorkade tomater
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 nypa kajennpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tomat , utkärnad och hackad
  • Pajdeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl naturell lättyoughurt
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Smula samman mjöl och salt med matfettet. Blanda ner youghurten och knåda till en jämn deg. Slå in degen i plastfolie. Låt degen ligga i kylskåpet i ca 30 minuter.
    2. Skala och hacka löken. Ansa och strimla paprikan. Smörj ett tefonstekjärn med olja. Fräs lök och paprika i ca 5 minuter. Blanda lökblandningen med kycklingen.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop färskosten med äggen och vispa ner mjölken. Tillsätt soltorkade tomater, persilja, basilika, kajennpeppar och salt.
    4. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med olja och kavla pajdegen eller tryck ut den i formen med fingrarna. Fyll formen med kycklingblandningen. Häll över ostblandningen. Grädda pajen 30 minuter i ugnen. Garnera med urkärnad, hackad färsk tomat. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben